Вие сте тук:Покупко-продажба на земеделски земи

Съдбата на директните плащания след 2020 год.

Германският министър на земеделието Кристиан Шмид по време на Зелената седмица в Берлин подкрепи позицията на Европейската комисия (ЕК) и всички държави членки за запазване на директните плащания.

Шмид отбеляза, че бъдещето на сектора е от изключителна важност за немските фермери, но и не само.

 „От това какво ще е бъдещето на сектора, зависи и какво ще бъде бъдещето на нашето общество. Нашите производители са готови да инвестират в бъдещето на селското стопанство, но единствено ако има промяна“, заключи той.

 По рано този месец еврокомисарят по бюджета Йотингер заяви, че очаква съкращения на средствата от 5 до 10%, както в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП), така и в рамките на кохезионното финансиране.

 Според последвалите коментари, добрата новина за селскостопанския сектор е, че бюджетът на ОСП ще получи широка подкрепа в номинално изражение, така че резултатът ще бъде същият, както при настоящата МФР.

 Преките плащания, които съставляват повече от 70% от бюджета на ОСП, не се индексират спрямо инфлацията. Те са фиксирани в номинално изражение и по този начин попадат в реално изражение в МФР, като се има предвид, че ЕК поема инфлация от 2% всяка година.

 

Само по себе си това означава, че в следващата МФР бюджетът на ОСП ще намалее реално с над 5%, дори ако разходите по стълб 2 се поддържат постоянни в реално изражение и без да се намаляват номиналните суми за първия стълб, пише Алън Матюс.

 

Вероятно предложението на Комисията за МФР ще защити бюджета на ОСП от допълнителни неочаквани съкращения. Това обаче ще изисква и допълнителни брутни вноски от държавите-членки, които в някои случаи ще бъдат съществени. Ще се наложи и малко увеличение на дела на бюджета на ЕС в брутния национален доход на ЕС-27, смята Алън Матюс.

Източник: Фермер.БГ

Посетители на сайта

Днес7
Вчера166
Седмично7
Месечно3374
Общо487123

Последно влизане от: 34.224.102.60 Използван браузър: Unknown - Unknown Понеделник, 21 Януари 2019 01:00

Онлайн потребители

Гости : 3 гости онлайн Членове : Няма членове онлайн
Ако търсите или предлагате 
земеделска земя,
ако искате да отдадете
под аренда или да наемете,
свържете се с нас!

Публикуване на оферта

ЗА КОНТАКТИ

"Дунавска земя БГ" ЕООД
гр.Русе, пл."Света троица" № 15

Телефон: 082 590 830
Мобилен: 0878 881 818

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Facebook Image


Всички права запазени. © 2013 Дунавска земя БГ ЕООД

Joomla templates by Joomlashine